Επιλέξτε για μεγέθυνση
 
Καλάθι αγορών
Άδειο καλάθι
Spirits / Pineau des Charentes Blanc A.O.C. Vallein-Tercinier

Pineau des Charentes Blanc A.O.C. Vallein-Tercinier

 

Το Pineau des Charentes είναι το αποτέλεσμα της διακοπής της ζύμωσης του χυμού σταφυλιών "Ugni Blanc" με την προσθήκη κονιάκ που έχει παλαιώσει τουλάχιστον 1 χρόνο. Το αρμονικό πάντρεμα του χυμού σταφυλιού και του κονιάκ προσφέρει μια εξαιρετική απαλότητα στον ουρανίσκο. Η διαδικασία παλαίωσης εμπλουτίζει το Pineau με ευδιάκριτα αρώματα εσπεριδοειδών. Στρογγυλό, γεμάτο ισορροπημένη γλύκα και οξύτητα.
Πίνεται σαν απεριτίφ η μετά το γεύμα. Επίσης συνοδεύει τέλεια το φουά γκρά, τα επιδόρπια και το πεπόνι. Σερβίρεται μεταξύ 5° και 6°.
 

 
Κωδικός: ST-37  
 
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ:Famille Vallein-Tercinier  
Ο οίκος ιδρύεται το 1850 από τον Georges Vallein στο ιδιόκτητο κτήμα Domaine des Forges. Μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο αναλαμβάνει ο εγγονός του Louis Tercinier ο οποίος επεκτείνει τη δραστηριότητα του σε όλη την αγορά της Ευρώπης. Σήμερα οι απόγονοι συνεχίζουν επάξια το έργο τους. Τα μυστικά που κληροδότησαν 5 γενιές οινολόγων που εργάσθηκαν με μεράκι κοντά στη γη και στη φύση έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία υπέροχων assemblages*. Οι αμπελώνες του Domaine des Forges βρίσκονται στις περιοχές Bons Bois και Fins Bois, 35 χιλιόμετρα από την πόλη του Cognac.

ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ: 17%
ΟΓΚΟΣ: 0.75l
ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Médaille de Bronze''Best in Class'' IWSC
24,00 €

Ποσότητα